El 36% dels pisos de lloguer de Barcelona són de grans propietaris

Segons detalla un informe de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge

Cartell anunciant un pis de lloguer
Cartell anunciant un pis de lloguer

Un 36% dels pisos de lloguer que hi ha a Barcelona estan en mans de només el 2% de propietaris. Es tracta dels grans propietaris, els que acumulen més de 10 habitatges. Les dades són d’un informe que acaba de presentar l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.

L’estudi xifra en més de 290.000 els pisos de lloguer residencial que hi ha a la capital. D’aquests, un 36% els gestionen propietaris que tenen més de deu immobles. I la xifra encara creix més, fins a més de la meitat del parc de lloguer de la ciutat, si agafem els propietaris amb més de tres pisos.

Unes dades que per la regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, demostren que cal una llei que reguli els preus. Martín afegeix que “són actors que tenen capacitat de moure el mercat”.

L’informe també apunta que els grans tenidors dominen sobretot el mercat de districtes com Ciutat Vella i l’Eixample, i en menor mesura Gràcia i Sants-Montjuïc.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.