Un col•laborador de ‘Zona Franca’ de TV3 fa la seva secció exhibint una samarreta amb el lema “NyapuTaspa”

Joel Díaz continua iniciant cada programa amb el crit de “puta nit i bona Espanya” davant la indolència de la direcció de la CCMA i del CAC

Manel Vidal amb la samarreta on es llegeix 'ÑapuTaspa', al programa 'Zona Franca', de TV3, aquest 9 de novembre

Zona Franca de TV3 ha emès 14 programes des de que es va estrenar el 18 d’octubre i tots han començat amb el seu presentador, Joel Díaz, cridant “puta nit i bona Espanya” enmig de grans aplaudiments del públic. El primer programa va afegir “era al revés, oi? Els nervis”. Però no, no eren els nervis. Cada nit l’ha començat igual. Vist que ningú li retreu aquesta presentació tampoc no resulta estrany que, aquest dimecres 9 de novembre, un dels seus col·laboradors, Manel Vidal, fes la seva secció setmanal lluint una samarreta amb el lema “NyapuTaspa”, una forma indirecta i suposadament enginyosa de dir “puta Espanya”.

Joel Díaz el va convidar a entrar al plató i quan va seure al sofà dels convidats va dir: “Mira! La samarreta!”. Manel Vidal va respondre que semblava una idea de Santiago Segura. “És de promo. Compreu-la”, va dir. La secció va durar vuit minuts i mig i la càmera va oferir llargs primers plans de la samarreta. L’aportació de Vidal, presentat per Díaz com amic seu i gran persona, va ser comentar diverses notícies. La primera era una extreta de RAC1 segons la qual la Guàrdia Civil creia que l’ex-vicepresident del govern, Jordi Puigneró, preparava un exèrcit de robots i drons per la Catalunya independent. Vidal va dir que pensava que era mentida però que tant de bo fos veritat. Després va qualificar de ‘fatxa’ l’Asociación por una Escuela Bilingüe i, comentant una tercera notícia, va dir que els mitjans de comunicació espanyols vinculen els CDRs amb el terrorisme quan el que fan són, segons va assegurar, organitzar botifarrades. El col·laborador va demanar al públic que elegís entre aplaudir el terrorisme o les botifarrades. Primer va demanar qui estava a favor de les botifarrades i només va aplaudir un dels assistents entre un públic d’una vintena de persones. Díaz no li va deixar demanar qui estava a favor del terrorisme. “Això anirà al Parlament, segur”, va preveure.

A la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sí que hi va anar, el 28 d’octubre, la forma com Joel Díaz presenta diàriament Zona Franca. La diputada del PP Lorena Roldán va demanar explicacions al director de TV3, Sigfrid Gras, perquè, segons ella, comença els programes cridant “bona nit i puta Espanya”. Gras va fer el ridícul matisant que el que diu Díaz exactament és “puta nit i bona Espanya”.

D’altra banda, l’ús i promoció de la samarreta amb el lema de “NyapuTaspa” suposa l’emissió de publicitat prohibida a TV3. La samarreta, que es ven a 18 euros, forma part del merchandising del programa de ràdio i espectacle La Sotana, en el qual hi participen Manel Vidal, el propi Joel Díaz i Magí Díaz, guionista de Zona Franca. Aquest divendres 11 de novembre, La Sotana organitza un espectacle al local Paral·lel 62 de Barcelona. L’entrada costa 19,80 euros.

La temporada passada, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va imposar una multa de 12.000 euros al programa Bricoheroes, també de TV3, per utilitzar aquesta forma il·legal d’emetre publicitat. De moment, el CAC no ha badat boca per l’insult diari de TV3 als catalans que es consideren espanyols. Veurem si també s’empassa alegrement l’ús de publicitat prohibida a Zona Franca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.