Colau reclama frenar l’expulsió dels inquilins de la Casa Orsola al fons d’inversió propietari

L'edifici modernista s'ha convertit en un símbol dels moviments socials contra l'encariment dels preus del lloguer a Barcelona

Pancarta a un balcó de la Casa Orsola durant l'acte del Sindicat de Llogateres de Barcelona
Pancarta a un balcó de la Casa Orsola durant l'acte del Sindicat de Llogateres de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al fons d’inversió propietari de la Casa Orsola, una finca modernista de l’Eixample, que no expulsi als inquilins i que els renovi els arrendaments per poder continuar vivint a l’immoble. L’edifici propietat de Lioness Inversions s’ha convertit en un símbol dels moviments socials contra l’encariment dels preus del lloguer a Barcelona.

Colau ha denunciat que “cinc famílies ja han esgotat els seus contractes de lloguer sense que se’ls ofereixi la possibilitat de renovar-los”: “No entenem que en el cas que ens ocupa no es plantegés la renovació dels contractes”.

Veïns de tota la vida

Ha assegurat que es tracta de “famílies que porten molts anys vivint a l’edifici i que han pagat sempre els lloguers”. Alguns dels inquilins en risc de perdre el domicili viuen des de fa dècades a l’edifici situat a la confluència dels carrers Consell de Cent i Calàbria. El Sindicat de Llogateres ha organitzat un acte ahir, dissabte 5 de novembre, per fer costat als veïns i oposar-se a “l’especulació immobiliària”.

L’alcaldessa ha ofert el servei de mediació municipal a Lioness Inversions i li ha suggerit que cedeixi els pisos a la bossa de lloguer social del consistori perquè els gestioni l’Ajuntament. “Ens sorprèn que no hem tingut cap resposta per la seva part a aquestes propostes. No hem rebut cap explicació”, ha expressat.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari