El TC ha anul·lat la delegació de vot de Lluís Puig (Junts) al Parlament

Segons el tribunal, els acords vulneraven el dret d'altres diputats a exercir funcions representatives

Lluís Puig, exconseller de Cultura
Lluís Puig, exconseller de Cultura

El Tribunal Constitucional (TC) s’ha pronunciat aquest dilluns sobre la delegació del vot al Parlament de l’exconseller de Cultura de Junts, Lluís Puig, a Bèlgica des del 2017. Ho ha fet per rebutjar-la arran d’un recurs del líder del PSC, Salvador Illa.

Així, el tribunal ha anul·lat l’acord de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que el passat 25 de març va admetre la sol·licitud de Puig de delegar el seu vot.

El tribunal també ha anul·lat l’acord de la Mesa del 26 de març que confirmava aquesta delegació de vot de Puig. Segons la resolució del TC, els dos acords vulneren el dret del PSC i la resta de formacions d’exercir funcions representatives i el dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels representants que trien a les urnes.

Està previst que demà dimarts la Mesa del Parlament abordi la decisió del Tribunal Constitucional a la reunió que se celebrarà a les 9 hores.

Puig ha reaccionat a la notícia amb una piulada on ha assegurat que “gràcies a Salvador Illa i al PSC la repressió continua endavant”. El diputat de Junts ha lamentat que el Tribunal Constitucional “segueix amb la seva postura” i els drets dels ciutadans que el van votar “tornen a ser vulnerats”.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari