Aigua és Vida veu un “error” sortir de l’emergència al Ter-Llobregat

L'entitat apunta que pot "perillar la disponibilitat d'aigua a la tardor"

El pantà de Sau

Aigua és Vida ha criticat la decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya d’aixecar la fase d’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat i flexibilitzar algunes restriccions, i ha alertat que la sequera “ni molt menys ha acabat”. En un comunicat, ho ha qualificat d'”error” i ha recordat que s’està a les portes de l’estiu, la temporada turística i de les campanyes de reg. En aquest sentit, l’entitat ha recordat que la previsió és que torni a ser un estiu calorós i això també contribuirà a una major evaporació de les masses d’aigua.

Segons càlculs d’Aigua és Vida, entre maig i octubre del 2023 les reserves d’aigua van baixar un 6%. Partint d’això, han augurat que un cop passat l’estiu s’estigui “al límit de l’entrada en emergència una altra vegada”, motiu pel qual l’entitat ha considerat que l’aixecament de l’emergència és una mesura amb la mirada posada en el curt termini que “pot fer perillar la disponibilitat d’aigua a la tardor”.

A més, Aigua és Vida ha afirmat que el missatge que envia aquest dimarts el govern català pot ser contraproduent amb els esforços i les campanyes de sensibilització per estalviar aigua. Entre altres, ha criticat l’aposta per produir més aigua a través de les dessalinitzadores, ja que ha assegurat que implica una gran despesa energètica, més emissions de gasos d’efecte hivernacle, greus impactes a escala ambiental i un possible increment del preu de l’aigua.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari