Illa vol Parlon de consellera d’Interior i Trapero de director general de la policia

El candidat socialista i líder de les enquestes del 12-M copa les crítiques del debat de TV3

Debat electoral a TV3

Com si fos el candidat a la reelecció, el socialista Salvador Illa ha hagut d’afrontar bona part de les crítiques del debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio, relegant al president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, a un segon lloc. Aquest ha estat un dels principals consensos del debat, fer front comú contra Illa, que és qui lidera, de forma destacada, les enquestes del 12-M.

ERC i Junts han fet pinça per pressionar el PSC per a impulsar un nou finançament per a Catalunya, i un referèndum que resolgui el conflicte polític amb l’Estat. Illa, ha respost acusant el candidat Aragonès, i el número tres de Junts, Josep Rull, de buscar la confrontació amb l’Estat.

D’altra banda, l’oposició en bloc ha carregat contra Aragonès per la gestió de la sequera i l’ha acusat d’improvisació. El president de la Generalitat, en canvi, ha culpat el govern espanyol que projectes com l’ampliació de la dessaladora de la Tordera o la modernització del canal d’Urgell estiguin encallats.

D’altra banda, PSC, ERC, Junts, CUP i comuns s’han compromès a assolir el 2% del pressupost al departament de Cultura. Tots els grups han coincidit a constatar l’emergència del català, però han discrepat sobre com abordar-la.

Un dels pocs anuncis fets en el debat l’ha fet el candidat Illa, que ha anunciat el nomenament de Josep Lluís Trapero com a director general de la policia i a l’alcaldessa de Santa Coloma i portaveu del partit, Núria Parlon, com a consellera d’Interior, si és elegit president de la Generalitat.

El debat no ha resolt els pacte postelectorals, aspecte clau per decidir el pròxim inquilí del Palau de la Generalitat.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari