Valtònyc hauria treballat en la creació de la república digital catalana de Carles Puigdemont

El propòsit de la web era "provocar una desconnexió tecnològica amb l'Estat, evitant així la seva dependència legal"

Valtònyc
Valtònyc

Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, va col·laborar en la constitució d’una república digital catalana liderada per Carles Puigdemont quan l’expresident ja estava residint a Waterloo, segons revela ABC.

Ha estat la Guàrdia Civil, gràcies a unes escoltes fetes a una trentena de sospitosos propers al que es coneix com el CNI Català, la que ha pogut relacionar el raper fugat de la justícia amb l’exlíder de l’Executiu català. “No teníem un equip decent, però a partir d’ara el començarem a tenir. Fins ara, l’aplicació l’estava fent un tal Valtònyc, que s’havia parat la cosa perquè havia de treure un disc”, va assegurar una de les persones investigades.

L’objectiu d’aquesta web era crear una administració real a Internet. Tal com indica el diari, el seu propòsit concret era “provocar una desconnexió tecnològica amb l’Estat, evitant així la seva dependència legal”.

Amb aquesta web en què va col·laborar Valtònyc, a la qual se sumarien “diverses aplicacions de telefonia mòbil”, es volia “agrupar una base social afí a través de determinades eines tecnològiques des de les quals, prèvia aportació econòmica, se n’obtindria una identitat republicana” amb un “registre ciutadà digital”.

Aquesta estratègia de Puigdemont i del seu cercle més proper es va pensar com “un dels passos previs davant la impossibilitat d’un control territorial efectiu”, segons els informes de la Guàrdia Civil a què ha tingut accés ABC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides