42 de les 51 entrevistes polítiques al ‘Més 324’ entre gener i abril van ser a independentistes

Tres de cada cinc intervencions en les tertúlies d’aquells mesos al programa de Xavier Graset són de partidaris de separar Catalunya d’Espanya

Xavier Graset va entrevistar dos cops la presidenta de JxCat, Laura Borràs, al seu programa 'Més 324' de TV3, entre el gener i l'abril d'aquest any

El programa Més 324 és, de llarg, el més sectari dels que s’emeten actualment a TV3. Així es dedueix de les dades incloses a l’informe “L’observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio durant el període gener-abril del 2022” elaborat per l’Àrea de Continguts del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), presentat el passat 5 d’octubre. Tant Els matins com Tot es mou van mantenir, durant aquells mesos, un tracte de favor a l’independentisme pel que fa a entrevistats i comentaristes, però el programa que dirigeix i presenta Xavier Graset els va superar de àmpliament en sectarisme. Planta baixa, en canvi, va ser el programa de TV3 més equànime pel que fa al pluralisme polític en les seves emissions.

En aquells quatre mesos, Graset va fer 51 entrevistes a representants polítics, de les quals 42 van ser protagonitzades per portaveus i dirigents independentistes. Qui més cops va aparèixer en aquell període al Més 324 va ser l’aleshores Síndic de Greuges, Rafael Ribó. En dues ocasions ho van fer Victòria Alsina, Jaume Alonso-Cuevillas, Laura Borràs, Elisenda Paluzie, Carles Riera i Ruben Wagensberg. La resta d’entrevistats independentistes van ser Ferran Bel, Albert Botran, Violant Cervera, Toni Comin, Natàlia Garriga, Gemma Geis, Jaume Giró, Eric Hauck, Jordi Janés, Pau Juvillà, Jordi Muñoz, Míriam Nogueras, Clara Ponsatí, Jordi Puigneró, Eulàlia Reguant, Diana Riba, Joan Ridao, Josep Rius, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Krystyna Schreiber, Joaquim Torra, Roger Torrent, Tània Verge, Xevi Xirgo i Jaume Assens. El 82% dels entrevistats al Més 324 entre el gener i l’abril d’aquest any són independentistes.

Pel que fa a representants de partits independentistes entrevistats al Més 324 els quatre primers mesos de l’any, JxCat queda per davant d’ERC i de la CUP. Aquells mesos, Graset va convidar a l’estudi del programa a 13 dirigents de JxCat, a 7 d’ERC, a 4 de la CUP i a 1 del PDeCat. Per intervencions, els representants de JxCat en van fer 16; els d’ERC, 8, i els de la CUP, 5. És a dir, Graset va convidar el doble de portaveus de JxCat que de republicans i més que els d’ERC i la CUP junts. Els únics entrevistats no obertament independentistes dirigents d’algun partit polític que van ser convidats al programa van ser Jéssica Albiach i Joan Mena, d’En Comú Podem, Salvador Illa, Assumpta Escarp i Teresa Cunillera, del PSC, Àngels Chacón, de Centrem, i Santi Rodríguez, del PP.

En les tertúlies del Més 324 hi participen també professors universitaris dels quals no se’n pot determinar clarament si són o no independentistes. Predominen, això, sí els periodistes que treballen en mitjans de comunicació que sí que ho són. Entre el gener i l’abril d’aquest 2022, segons les dades del CAC, van participar-hi 45 tertulians, dels quals 23 s’han declarat independentistes o treballen en mitjans independentistes. De les 235 intervencions que van fer al Més 324, 142 les van protagonitzar aquests 23 tertulians. És a dir, 3 de cada 5 intervencions van fer-les independentistes. Els tertulians més habituals van ser Núria Orriols, periodista de l’ARA (17 intervencions), Joan Josep Queralt (15), Eduard Voltas (11), Antoni Gelonch (8) i José Antich, Dolors Feliu, Esther Vivas, Anna Simó, Joan Maria Clavaguera, Jordi Amat i Josep Lluís Martí, en set ocasions cadascun.

Quan va prendre possessió el nou equip de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la seva presidenta, Rosa Romà, va dir que la política quedaria circumscrita als programes informatius, la qual cosa va fer pensar que el Més 324 tenia els dies comptats. No va ser així, ha renovat per la seva vuitena temporada i Xavier Graset cobra 107.000 euros per conduir-la.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.