Per què Borrell torna a ser objecte de crítiques de l’independentisme?

Josep Borrell

Les declaracions de l’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers Exteriors, Josep Borrell, en les quals es refereix a Europa com a un “jardí” i a la resta del món com la “jungla” han tornat a suscitar les crítiques de l’independentisme, que s’ha sumat als retrets de nombrosos usuaris de Twitter i han tractat Borrell de “xenòfob” i “supremacista”. “Europa és un jardí. (…) La major part de la resta del món és una jungla, i la jungla pot envair el jardí”, va afirmar l’alt representant de la UE.

Durant el seu discurs amb motiu de l’inici de curs de l’Acadèmia Diplomàtica Europea, Borrell va afegir que “els jardiners han de tenir cura” del jardí i protegir-lo i que per fer-ho “han d’anar a la jungla”. “Els europeus han d’estar molt més compromesos amb la resta del món. En cas contrari, la resta del món ens envairà”, va afegir el també exministre socialista.

Aquestes paraules de l’alt representant de la UE han estat fortament criticades per diverses figures de l’independentisme, com la diputada de Junts i secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, qui ha tractat a Borrell d'”indecent” i ha demanat el seu cessament. “No havia vist les declaracions d’aquest indecent fins ara. Xenofòbia en estat pur i vergonya infinita que un discurs com aquest representi la Unió Europea al més alt nivell. Cal demanar el seu cessament immediat“, ha escrit Madaula a Twitter.

El cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, també ha dit la seva sobre el discurs de l’exministre socialista i ha relacionat el “supremacisme” de Borrell amb les seves declaracions anteriors sobre Catalunya. “Aquest és el mateix Josep Borrell, un supremacista que el 2017 demanava desinfectar Catalunya d’idees i activistes independentistes”, ha comentat Alay a les xarxes socials, una publicació de la qual la diputada de Junts al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras s’ha fet ressò.

Per la seva banda, l’exdiputat de la CUP David Fernández ha compartit una publicació de Twitter que relaciona les paraules de l’alt representant de la UE amb “l’eurocentrisme i el colonialisme”, mentre que la candidata de la formació anticapitalista per a l’Ajuntament de Barcelona, Basha Changue, ha publicat una piulada d’un altre usuari que considera el discurs de Borrell un exemple del fet que “l’extrema dreta fa anys que té guanyat el discurs a Europa”.

(Visited 274 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari