30 milions per modernitzar el Circuit de Barcelona-Catalunya

Es vol que esdevingui una eina de dinamització de la indústria i de la innovació tecnològica a Catalunya

Presentació pla estratègic del Circuit de Catalunya

El Govern ha anunciat aquest dilluns que invertirà prop de 30 milions d’euros abans de 2024 per a “modernitzar i adaptar” el Circuit de Catalunya a les noves necessitats en el marc d’un nou Pla Estratègic. El pla ha estat presentat a Montmeló pel conseller d’Empresa i Treball i president de les instal·lacions, Roger Torrent.

Torrent, juntament amb el director del traçat, Josep Lluís Santamaria, han detallat les tres àrees d’acció: sostenibilitat energètica, esdeveniments al circuit i plataforma per a la indústria de l’automoció.

En l’àrea de sostenibilitat energètica i per reduir la factura elèctrica del traçat es crearà una plataforma de producció energètica que permeti l’autoabastiment. Així s’instal·laran uns 20.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques.

El segon eix consisteix a gestionar de manera eficient la despesa per tractar de reduir l’aportació pública al circuit. En aquest sentit, es considera que es poden augmentar el nombre de competicions que acull la instal·lació, tant de motor com d’altres disciplines esportives.

El tercer eix és l’industrial. En la línia de la intenció del govern de la Generalitat de reindustrialitzar el país, el circuit ha de ser, ha dit Torrent, el tractor de talent, d’inversions i d’empreses que, al seu voltant, facin proves del sector de la mobilitat.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari