El Govern de Sánchez ha executat un 16% de les obres pressupostades a Catalunya en el primer semestre del 2022

L'executiu del PSOE i Unidas Podemos ha invertit 348’38 milions d'euros dels 2.207 milions previstos

Trens de Rodalies de Catalunya
Trens de Rodalies de Catalunya.

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha publicat aquest dimarts, 11 d’octubre, l’informe de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE) sobre l’execució pressupostària del primer semestre del 2022. Un any més, el dèficit d’infraestructures de Catalunya és motiu de controvèrsia.

Fins al 30 de juny s’ha executat el 15’78% del pressupostat per al 2022, segons l’informe del IGAE. S’han gastat 348’38 milions d’euros dels 2.207 milions previstos.

El conflicte amb Abertis

Perquè les dades no siguin enganyoses, al càlcul el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana no té en compte el pagament dels 1.069 milions que s’han abonat a Abertis per les millores que va realitzar en el seu moment a l’AP-2 i l’AP-7, que s’havien de pagar en acabar la concessió a l’agost del 2021. En aquell moment, es van finançar els treballs perquè l’empresa realitzés obres d’un tercer i quart carril i eliminés barreres troncals.

Després de la retirada dels peatges, el Govern central havia de costejar aquests treballs, que l’empresa no havia amortitzat, tal com es va acordar a un conveni. En l’actualitat, el Ministeri i la concessionària continuen lluitant per l’import final als jutjats.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari