1.050 milions per desembussar en set anys l’AP-7 i l’AP-2 a Catalunya

La ministra Sánchez anuncia inversions en nous carrils i enllaços, que permetin alleujar el trànsit i reduir la sinistralitat

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

El govern central vol descongestionar l’AP-7, però encara trigarà entre cinc i set anys a fer-ho. Aquest és el temps que necessitaran les inversions, un total de 1.049,2 milions fins al 2029, que també abasten l’AP-2.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha explicat que l’actuació preveu millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit tant a l’AP-7 com a l’AP-2 després d’aixecar-se els peatges el setembre de 2021. La fi de les barreres va provocar un increment del trànsit, que es vol resoldre.

Ha declarat que les actuacions a les dues vies se centraran en nous enllaços, la millora dels existents, així com augmentar la funcionalitat i la capacitat, juntament amb altres actuacions complementàries.

“Amb aquest pla fem un exercici de racionalització i pragmatisme per fer actuacions a curt termini i a mitjà termini que permetin evolucionar les autopistes a un nou escenari”, ha expressat la ministra socialista aquest divendres, juntament amb la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i el secretari general d’Infraestructures del Ministeri, Xavier Flores.

De fet, la dirigent socialista ha remarcat que no es tracta d'”ampliar les autopistes perquè sí”, sinó que s’ha elaborat una anàlisi tècnica per trobar el que ha definit com a “millors solucions”. Sánchez ha justificat aquestes inversions per l’eliminació dels peatges que “ha suposat un canvi radical a la mobilitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.