Raquel Sánchez assenyala a les startups com a protagonistes de la nova economia a BNEW 2022

Premis BNEW 2022

En el marc de la tercera jornada de la Barcelona New Economy Week (BNEW), el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va organitzar un sopar de gala, celebrat ahir a l’Estació de França, en el qual es va dur a terme l’acte de lliurament dels Premis a les Millors Startups de BNEW 2022 de cadascuna de les verticals que conformen l’esdeveniment (Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent i Sustainability).

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez va presidir l’acte, acompanyada de Jaume Collboni, primer tinent d’Alcaldia, Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona; Oriol Sagrera, secretari general del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB. A l’acte van assistir els representants de les més de 50 empreses emergents que van presentar la seva candidatura al concurs del BNEW Startup Innovation Hub, un punt de trobada únic per conèixer els avanços tecnològics a la indústria i connectar empreses, socis potencials i inversors.

Raquel Sánchez va assegurar que “vivim un moment històric de desenvolupament econòmic al nostre país, en el qual podem impulsar una nova revolució industrial, tecnològica, social i sostenible”. Així mateix, va continuar: “La col·laboració públic-privada és fonamental per consolidar la nova economia a Barcelona, Catalunya i Espanya. La indústria 4.0 és un sector estratègic, una punta de llança en matèria d’innovació que, gràcies al teixit social i econòmic, amb el seu esperit emprenedor, ens situa a l’avantguarda d’Europa”.

Per la seva part, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, va assenyalar que “aquest tipus d’iniciatives, en un esdeveniment de referència internacional com el BNEW, suposen una oportunitat única perquè les empreses emergents puguin reforçar el seu creixement i visibilitat. Es tracta d’una oportunitat perfecta que les startups poden aprofitar per a connectar amb inversors, emprenedors i el teixit productiu, i així donar llum a projectes amb impacte econòmic i social”.

“Per a la selecció dels projectes guanyadors, el jurat ha avaluat les solucions dels participants tenint en compte diferents factors com el seu potencial creixement sostenible, la seva capacitat per a influir en l’economia i la societat, i el seu component d’innovació”, va explicar Blanca Sorigué, directora general de l’entitat i del BNEW. “I és que sense innovació, qualsevol negoci està perdut. Per això, des del CZFB ens agradaria animar a tots aquells professionals emprenedors a que facin un pas endavant i duguin a terme aquesta idea que pensin que pugui tenir cabuda en aquesta nova economia amb la finalitat de materialitzar-la”, va afegir.

Startups guanyadores

Entre les més de 50 startups nacionals i estrangeres participants, els projectes emprenedors guardonats han estat:

*Premi a la millor startup de BNEW Talent per a BChange Mindset Management, la primera plataforma del món centrada en la gestió de la mentalitat de manera digital. Alicia Malumbres, sòcia directora, ha recollit el premi en representació de la companyia.

*Premi a la millor startup de BNEW Real Estate per a Buildlovers, un servei enfocat a la gestió de l’autopromoció d’habitatges industrialitzats de tipus prefabricats o modulars. La persona encarregada de recollir el guardó ha estat Marcelino Aragonés, CEO y co-founder de la companyia.

*Premi a la millor startup de BNEW Mobility per a Urban Radar, una empresa emergent que ofereix solucions perquè els professionals de la planificació urbana prenguin decisions sostenibles. L’organització ha lliurat el premi a Vianney Senlecq, Strategy and Operations d’Urban Radar. 

*Premi a la millor startup de BNEW Sustainability per a Le Petit Planet, l’únic mercat digital dedicat als productes infantils amb un model de negoci circular de compra i revenda sota el mateix ecosistema. Patricia Sancho, CEO i Co-founder, ha recollit el premi en representació de la companyia.

*Premi a la millor startup de BNEW Digital Industry per a Theker Robotics, la companyia de tecnologia de soldadura i desoldadura microelectrònica més avançada del món que aposta per la refabricació automatitzada fomentant l’economia circular. La persona encarregada de recollir el guardó ha estat, Jia Qiang Ye Zhu, cofundador de la companyia.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari