Alcaldes demanen “una gran implicació” a Andorra per a la connexió de tren fins a la Seu d’Urgell

El portaveu de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, Pau Noy, ha assegurat que serà necessari construir un túnel al Pont de Bar i estacions a Bellver de Cerdanya i Montellà i Martinet

Estació de tren de Puigcerdà (Cerdanya Film Comission)
Estació de tren de Puigcerdà (Cerdanya Film Comission).

El futurible projecte de connexió ferroviària que estudia la Generalitat entre Andorra, La Seu, Alp i Barcelona ha “entusiasmat” als alcaldes de l’Alt Urgell. Els edils han anunciat que estan “a favor” de la idea i han demanat “una gran implicació” del Govern d’Andorra per a dur-la a terme.

La Fundació Mobilitat Sostenible i Segura ha explicat la proposta als alcaldes durant el consell d’alcaldes després d’haver realitzat un estudi sobre el tema. Els edils del territori esperaran a conèixer quina és la viabilitat del projecte i els resultats de l’informe encarregat pel Govern català a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Per realitzar el projecte que transportaria cada dia a 7.500 passatgers de mitjana s’hauria de fer una inversió de més de 600 milions d’euros. El president del consell comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, ha afirmat que és una “transformació necessària de la mobilitat”. El portaveu de la fundació, Pau Noy, ha assegurat que s’haurà de construir un túnel a El Pont de Bar i estacions de tren a Bellver de Cerdanya i Montellà i Martinet.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.