Cimera d’ERC i Junts per mirar de reconduir la crisi al Govern

Aragonès i Borràs han encapçalat una reunió a on s'ha parlat de la continuïtat del govern de coalició

Pere Aragonès i Laura Borràs

Reunió d’alt nivell entre el Govern i les cúpules d’Esquerra i de Junts després que la Diada constatés la divisió de l’independentisme. La trobada ha estat liderada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta de Junts, Laura Borràs.

També hi han assistit el vicepresident, Jordi Puigneró i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; així com el president i la portaveu del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové i Marta Vilalta, el secretari general de Junts, Jordi Turull, el seu vicepresident i portaveu, Josep Rius, i el president del grup parlamentari, Albert Batet.

La trobada s’ha celebrat al Palau de Pedralbes i arriba l’endemà que l’ANC proposés declarar la independència durant la segona meitat del 2023. La reunió també arriba després que tant ERC com Junts constatessin la necessitat de reactivar l’espai de coordinació estratègica de l’independentisme.

Fonts presents a la trobada expliquen que ha estat una reunió “dura, molt tensa”, en què sobre la taula hi ha hagut la continuïtat de la coalició de govern. En aquest sentit, Esquerra ha demanat lleialtat a Junts, i que aclareixi la seva estratègia, a més de “deixar de desestabilitzar el Govern”.

En la reunió també s’ha parlat del contingut del debat de política general que se celebrarà el 27 i 30 de setembre al Parlament, i en què Aragonès haurà de fer les seves propostes sobre com s’avança pel camí de la independència.

Aquest dimarts, Aragonès tancava la porta a la proposta de l’ANC de declarar la independència el 2023, mentre que Puigneró criticava que la proposta no s’hagués debatut al govern abans de descartar-la.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides