Quina altra mobilització independentista ha punxat aquesta Diada?

Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana
Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana

La pèrdua de manifestants d’enguany de la mobilització convocada per l’ANC no ha estat l’única punxada independentista durant la Diada. En un segon pla, molt més discretament, el Consell per la República (CxRep) promogut per l’expresident Carles Puigdemont ha aixecat moltes menys passions que els anys anteriors en aquestes dates, si comparem les xifres de nous membres que publica el perfil de Twitter el Comptador del Consell per la República.

Enguany, el CxRep ha incorporat tres nous inscrits l’11 de setembre. Fa un any, el mateix comptador mostrava vuit altes durant la Diada, precedides de dies amb 11, 13 i fins a 22 nous inscrits durant els primers dies del setembre.

La caiguda és molt més pronunciada si s’observen les xifres del 2019, en plena efervescència de la iniciativa puigdemontista. Aleshores, després de tancar el 31 d’agost amb 388 altes i sumar-ne 450 més l’1 de setembre, el CxRep en va rebre 612 l’11 de setembre. Durant els primers dies de setembre, de fet, la xifra diària més baixa de nous inscrits va ser 72.

L’inici del mes de setembre sol portar al CxRep un increment dels nous inscrits i aquest 2022 no ha estat l’excepció, per bé que es tracta d’un fenomen a la baixa. Després d’un agost àrid, oscil·lant entre tres i zero noves altes diàries a finals d’aquest mes, el setembre ha començat amb entre tres i cinc adherits nous al dia, fins que els dies 9 i 10 només s’ha apuntat una persona més en cadascun d’ells.

L’expresident de la Generalitat va anunciar, el 2018, que el Consell per la República s’activaria quan sumés un milió d’adherits. Actualment, el mateix CxRep els xifra en 102.695.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides