CCOO crida a la mobilització el conjunt de serveis de neteja de Barcelona

La UGT convoca una vaga del 21 al 26 de setembre per l'incompliment del pagament d'endarreriments

Un treballador del servei de neteja de Barcelona

Foto: @bcn_ajuntament

CCOO de Catalunya ha fet una crida perquè els treballadors dels serveis de recollida de residus, neteja viària i activitats de medi ambient de Barcelona convoquin una mobilització unitària per protestar contra l’incompliment de l’acord subscrit fa pocs mesos amb les empreses.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que el pacte “corregia la situació que es vivia des del 2019 per la qual els treballadors i treballadores no havien tingut increments salarials”, i que implicava que les empreses de serveis paguessin els endarreriments corresponents, un acord que les companyies han incomplert perquè  “no han pagat els endarreriments corresponents a l’any 2021 i que eren equivalents al 6%“.

La UGT, sindicat majoritari de les empreses de neteja subcontractades pel consistori barceloní, ha anunciat davant d’aquesta situació la convocatòria d’una vaga que coincidirà amb les festes de la Mercè. En declaracions Betevé, el president de la Federació de Serveis Públics d’UGT a Catalunya, Ramón Cebrián, ha precisat que l’aturada començarà el dia 21 de setembre a les 21 hores i que acabarà el dia 26 també a les nou de la nit.

Segons CCOO, les empreses es justifiquen “posant excuses com que l’Ajuntament no paga”, uns arguments que no són suficients per a la plantilla, “menys encara en un context important d’inflació i amb unes contractes que tot just s’han adjudicat, i que donen, per tant, temps de més per esdevenir rendibles”. El sindicat considera que les companyies “han abandonat l’acord del mes d’abril”, i fa una crida al conjunt de representants de la plantilla a unir-se.

Cal asseure’s a negociar un nou acord d’increment salarial que garanteixi el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores. I per això fem una crida al conjunt de forces sindicals amb representació a l’empresa a construir una estratègia de mobilització unitària per defensar les condicions econòmiques d’unes plantilles que porten des del 2019 amb un increment del 0,6 %”, expressa el comunicat de CCOO.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari