Aragonès reivindica una Catalunya independent “dins la UE”

El president de la Generalitat afirma que els independentistes són "federalistes europeus"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la trobada anual de la patronal MEDEF

Foto: @govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aprofitat la invitació de la patronal francesa MEDEF a la trobada anual que organitza per reivindicar la independència de Catalunya en el marc de la UE. Durant la seva intervenció, el cap de l’executiu català ha assenyalat que es defineixen “com a independentistes catalans i federalistes europeus“, i ha insistit en el seu desig que Catalunya esdevingui “un estat independent dins la UE”.

“L’octubre del 2017 hi va haver un referèndum sobre la independència que no va ser acordat amb l’Estat. Hi va haver un procés judicial que va comportar l’exili del president Carles Puigdemont i la presó de membres del Govern. Des de fa un any hem reprès un procés de negociació entre la Generalitat i l’executiu espanyol, i la nostra proposta és que hi hagi un referèndum del qual les dues parts en respectin el resultat”, ha explicat Aragonès, que ha destacat que l’independentisme és “profundament europeista”.

La trobada anual de la patronal francesa més important s’ha dut a terme en el recinte de l’Hipòdrom de Longchamp, als afores de París, i a més del cap de l’executiu català hi han participat l’exprimer ministre francès Bernard Cazeneuve; el president de Còrsega, Gilles Simeoni; i la vicepresidenta de Guadalupe, Marie-Luce Penchard. També estava prevista l’assistència del ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin, però finalment no ha participat per motius personals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.