El PSC sospita dels comptes del Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació

Demana explicacions al Govern per l’augment d’un 339% dels diners que li transfereix l’Agència Tributària de Catalunya i d’un 153% dels transferits pel Diari Oficial i de Publicacions

Edifici on estan instal·lades les oficines del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat al polígon Pedrosa de L'Hospitalet

El PSC no veu clar perquè l’Agència Tributària de Catalunya i el Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat han augmentat tant en els darrers anys la partida pressupostària que dediquen al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Per aquest motiu, els diputats Alícia Romero i Jordi Riba, del grup parlamentari PSC-Units per Avançar, han plantejat dues preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit.

Romero i Riba expliquen que el pressupost destinat al CTTI de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha augmentat un 339% des del 2015, la qual cosa fa que aquesta despesa representi el 33’5% del total del pressupost de l’ATC. Els dos diputats socialistes demanen: “Què ha motivat aquest augment? A què s’ha destinat l’augment de recursos de l’Agència Tributària destinat al CTTI? Quins resultats ha obtingut i quines actua­cions es preveuen el 2022?

Les mateixes preguntes plantegen al Govern pel que fa a l’augment dels diners transferits pel Diari Oficial de la Generalitat i Publicacions al CTTI. En aquest cas, l’augment del pressupost del DOGC dedicat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació és d’un 153%. El 37,3% dels diners que es gasta anualment el DOGC van a parar a aquest departament.

El CTTI, creat per la llei 15/1993 és l’empresa pública que integra tots els serveis informàtics i de telecomunicacions de la Generalitat. S’encarrega de dissenyar, construir, coordinar i desplegar projectes tecnològics per proveir solucions als departaments i diferents organismes de l’Administració pública. La seva missió és “acompanyar la Generalitat en la seva transformació digital i coordinar la innovació, la transformació i el govern de la dada. Garantir un servei excel·lent i proper al client que respongui a les seves necessitats tecnològiques i informàtiques” i pretén “esdevenir el centre de referència de la transformació digital TIC de la Generalitat i de la Generalitat i disposar de les capacitats tecnològiques i de les eines, tant a nivell infraestructural com en talent TIC”. Està adscrit al Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, que dirigeix Jordi Puigneró, i el seu director gerent és Xavier Milà. El seu pressupost pel 2022 és de 708 milions d’euros.

Aquesta empresa pública va estar en el punt de mira de les investigacions de la Guàrdia Civil per la seva intervenció en el subministrament al govern de la Generalitat de les eines digitals necessàries perquè es pogués dur a terme el referèndum sobre la independència de Catalunya que va tenir lloc l’1 d’octubre del 2017. Tot apunta que el web que va utilitzar el Govern per fer el referèndum es va crear sota l’empara del CTTI. La Guàrdia Civil hi va fer registres abans i després de l’1-O. Al judici que es va celebrar al Tribunal Suprem per l’organització de la consulta, hi va ser cridat a declarar David Palanques, encarregat de Projectes del CTTI. Es va negar a fer-ho adduint que estava investigat en un altre procés que afectava directament aquest Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.