CCOO alerta de la situació “insostenible” de la sanitat concertada a Girona

La manca de personal i la precarietat laboral repercuteixen en el servei que es dona als pacients

Personal sanitari

El sector sanitari de Comissions Obreres (CCOO) ha alertat que la situació de la sanitat concertada a Girona és “insostenible i alarmant”. Segons ha publicat el Diari de Girona, la manca de personal i d’inversions, afegit al tracte “dolent” que asseguren rebre per part de la patronal, fa que els treballadors no disposin de les condicions laborals adequades, fet que repercuteix en la població, que no és atesa de la millor manera.

“El sistema sanitari ha de ser fort i volem que arribi a tothom, amb bona qualitat i que qualsevol pacient sigui atès dignament”, ha assenyalat Núria Paradeda, referent del sector sanitari de CCOO a Girona, que ha afegit, en declaracions al mitjà citat, que els problemes van agreujar-se amb l’arribada de la covid-19, ja que va trobar-se amb un sistema “molt debilitat”. Paradeda assegura que la sanitat concertada té un “greu problema de personal” i que això desemboca en la “fuga” de treballadors.

Les males condicions laborals com les càrregues de treball no reconegudes, els torns dobles, les baixes sense cobrir i la precarietat salarial i contractual porta molts professionals del sector a marxar a altres països i fins i tot a deixar la professió. Una situació que, per CCOO, es produeix perquè el conveni col·lectiu està “enrocat”: l’únic acord al qual s’ha arribat va ser un increment salarial del 0,9% pel 2021, i del 2% pel 2022.

Aquesta situació insostenible s’agreuja encara més a l’estiu, sobretot en zones costaneres, a causa de l’arribada de turistes, fet que satura el servei d’urgències, obliga els professionals a forçar altes per poder atendre altres pacients i causa importants demores en els trasllats amb ambulància. La manca de personal també produeix una disminució de l’activitat quirúrgica, de manera que s’incrementen encara més les llistes d’espera. “Els que estem a la concertada estem cansats física i psicològicament i és molt difícil continuar amb aquesta situació“, ha manifestat Paradeda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.