4.000 interins de la Generalitat afectats per errors en un concurs

Un centenar de víctimes ha denunciat que la seva experiència laboral no queda reflectida a les llistes i ha reclamat a Funció Pública que solucioni el problema

La directora general de Funció Pública, Alícia Corral Sola, i el secretari Joan Jaume i Oms (Generalitat de Catalunya)
La directora general de Funció Pública, Alícia Corral Sola, i el secretari Joan Jaume i Oms (Generalitat de Catalunya).

Més de 4.000 interins dels 31.000 participants al concurs de mèrits del 22 de juliol podrien ser víctimes de suposats errors informàtics. Un centenar d’afectats ha reclamat a la direcció general de Funció Pública de la Generalitat que solucioni el problema que els impediria regularitzar la seva situació laboral.

Els afectats han denunciat que la seva experiència laboral no queda reflectida a les llistes pels suposats errors informàtics. “Molts d’aquests treballadors porten dècades treballant a l’Administració pública. Si l’Administració no esmena els errors, les persones afectades no podrem estabilitzar la nostra plaça i podríem perdre el nostre lloc de treball”.

“Hi ha temps”

Inicialment la Funció Pública havia assegurat als interins que no podia rectificar els errors. Després dels recursos i els escrits individuals que demanaven solucions, el secretari de Funció Pública, Joan Jaume i Oms, ha assenyalat que “hi ha temps” per resoldre el problema i que els afectats poden estar “tranquils”.

Els interins afectats han valorat de manera positiva el canvi d’actitud, però han expressat que no podran estar totalment tranquils “fins que no s’arregli el problema”. Han demanat a tots els sindicats que són presents a la Generalitat perquè els “donin tot el seu suport, més enllà d’assessorar-nos sobre els recursos a presentar i de l’època estival”.

(Visited 749 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari