Connectar Andorra i Barcelona en tren en només dues hores i mitja

La Fundació Mobilitat Sostenible i Segura calcula més de 7.000 viatgers diaris i uns 606 milions de cost

Dues hores i 34 minuts seria el temps que, segons l’enginyer Pau Noy, president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, es trigaria a anar de Barcelona a Andorra i viceversa si es construís el projecte ferroviari entre Alp i el Principat, passant per la Seu d’Urgell.

Així ho ha assegurat durant la presentació telemàtica de la proposta, ara en estudi per part de la Generalitat. L’expert, que havia treballat a Transports Metropolitans de Barcelona, augura que la demanda de viatgers podria ser superior als 7.000 diaris.

Noy considera el projecte ferroviari “viable i necessari” per millorar la mobilitat amb el país veí, que rep “milions de visitants cada any”. L’enginyer, que ha realitzat l’estudi a partir de models de comportament de la demanda a la resta d’estacions catalanes, ha defensat el model de transport perquè “redueix a zero” les emissions climàtiques quan està electrificat, perquè “redueix a pràcticament zero” la sinistralitat i perquè “garanteix un accés sense embussos”.

La ponència ha sorgit paral·lelament a l’estudi de viabilitat sobre la nova línia de tren que impulsa Ferrocarrils de la Generalitat de la qual el govern català n’adjudicarà la redacció de l’estudi a l’octubre.

El projecte preveu una línia entre Alp i la Seu i, en una segona i tercera fase, pujar fins a Sant Julià i, posteriorment, Andorra la Vella i Escaldes, en aquest cas ja de forma soterrània. En total, uns 606 milions d’euros, amb la possibilitat que a la parròquia laurediana es construeixi també una terminal per a mercaderies. Això elevaria la inversió a 688, segons els càlculs de Noy.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.