TV3 pretenia reposar un programa de Triacom coincidint amb el judici a aquesta productora per finançar CDC

Va anunciar que emetria aquest estiu capítols de ‘El Gran Dictat’, que, segons la investigació judicial, va servir per finançar la campanya d’Artur Mas del 2010, però ho ha acabat descartant

Programació prevista per l'1 d'agost de TV3, finalment descartada, i Òscar Dalmau presentant l'últim programa d'El Gran Dictat

TV3 pretenia reposar a partir de l’1 d’agost capítols del programa El Gran Dictat, que es va emetre entre el setembre de 2009 i el desembre de 2016. Aquest programa i Fish and Chips estan sent investigats judicialment perquè, presumptament, la productora que el realitzava, Triacom Audiovisual, inflava el cost que cobrava a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i dedicava el sobrepreu a finançar despeses fetes pel partit Convergència Democràtica de Catalunya, algunes de les quals corresponien a la campanya electoral que va portar Artur Mas a la presidència de la Generalitat, el 2010. Precisament, el judici s’ha començat a celebrar aquest 27 de juliol. Finalment, TV3, tot i haver anunciat al seu web les reemissions d’El Gran Dictat, ha acabat eliminant-lo de la seva graella de programació del mes d’agost.

Entre el 2008 i el 2016, la CCMA va pagar 31,3 milions d’euros a Triacom Audiovisual. El 80% dels ingressos d’aquesta productora procedien dels contractes per fer programes a TV3. La investigació judicial ha constatat que aquesta productora no tenia ni infraestructura ni personal suficients per la realització d’aquests programes i que qui se’n responsabilitzava finalment era una altra empresa, Mediapro. Mediapro va tenir el 10% de les accions de Triacom Audiovisual quan es va fundar. L’administrador de Triacom Audiovisual, Oriol Carbó, no cobrava d’aquesta empresa sinó de Mediapro, que li pagava 200.000 euros l’any.

El 29 de juny del 2009, Oriol Carbó va firmar amb Jaume Roures, en representació de Mediapro, un contracte mitjançant el qual aquesta productora assumia la realització del programa. Mediapro, segons la investigació judicial, va cobrar 2,2 milions d’euros pels 193 capítols d’aquest programa emesos entre el 29 de juny del 2009 i l’1 de desembre del 2010. Per aquests 193 capítols, Triacom Audiovisual va cobrar 3,52 milions d’euros de la CCMA. Entre les persones acusades d’estar involucrades en l’emissió de factures falses a Triacom Audiovisual per finançar activitats pròpies o de CDC hi ha l’ex-dirigent d’aquest partit i home de confiança d’Artur Mas en la campanya electoral del 2010, David Madí.

Quan el desembre del 2016 es va deixar d’emetre El Gran Dictat, presentat per Òscar Dalmau, la direcció de TV3 va justificar la seva supressió adduint que havia patit una notable davallada d’audiència i que el format ja havia quedat desfasat. L’argument que s’havia utilitzat ara per recuperar-lo per la graella d’agost és que serviria per pujar una audiència que ha caigut molt els darrers dies perquè el programa de tarda Tot es mou estiu no està tenint gaire bona acollida dels espectadors. El Gran Dictat estava previst que s’emetés en la darrera mitja hora que ha ocupat Tot es mou estiu les setmanes anteriors, de 19:20 a 19:50 hores. Al final, tot seguirà igual.

Resultava com a mínim xocant que, just cinc dies després que comenci el judici contra Triacom pels seus contractes amb la CCMA, TV3 decidís programar el programa El Gran Dictat, la qual cosa implicaria, lògicament, una remuneració extra per la productora que en té els drets. De tota manera, el programa les reemissions del qual emet diàriament a les 19:50 hores és també una producció de Mediapro: Atrapa’m si pots.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.