A quina diputada de Junts no van deixar defensar Dalmases al Parlament?

A Cristina Casol. Quan la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va acabar el seu treball, el divendres 28 de juliol, aquesta diputada de Junts per la circumscripció de Lleida va demanar la paraula. Va dir que volia intervenir per defensar el també diputat del seu grup Francesc de Dalmases per “al·lusions” que se li havien fet en el transcurs de la reunió. Dalmases va ser el protagonista de bona part de la sessió per l’incident que va provocar als passadissos de TV3 quan va agafar pel braç i va esbroncar la subdirectora del programa FAQS perquè no li va agradar com havia anat l’entrevista que li van fer a l’aleshores presidenta del Parlament, Laura Borràs.

El president de la comissió, el socialista David Pérez no li va donar la paraula. Va adduir que la Mesa, en una reunió prèvia, havia aprovat no acceptar intervencions per al·lusions en el cas Dalmases. Pérez, però, va demanar els altres dos membres de la Mesa de la comissió –Francesc Ten, de Junts, i Jenn Diaz, d’ERC- que expressessin la seva opinió sobre la petició de Casol. Ten volia deixar-la parlar però Díaz s’hi va oposar i, per tant, la diputada de Junts es va quedar amb les ganes de defensar Dalmases. La seva queixa, això sí, va quedar reflectida a l’acta de la sessió.

Casol, com a mínim, va poder expressar el seu suport a Dalmases a Twitter. En aquesta xarxa va retuitejar el missatge que hi va pujar Betona Comín, germana del conseller fugit, Toni Comín, i membre destacada del Consell per la República Catalana, que va escriure el 26 de juliol: “Els que estaven presents asseguren que el que va passar a @tv3cat amb @francescd és molt menys greu del que s’explica. Aleshores la pregunta és: per què quan altres polítics fan coses pitjors amb la premsa no s’ha desencadenat una reacció tan implacable com aquesta vegada?”.

A la sessió de control de la CCMA es va constatar que el comportament de Francesc de Dalmases aquell dia sí que va ser greu, molt. El setembre, n’haurà de donar explicacions a la pròpia comissió de control de la CCMA.

(Visited 315 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari