Les rates es multipliquen al centre de Barcelona per les pluges i la calor

Els rosegadors han canviat d'hàbits durant els confinaments de la pandèmia per l'escassa presència de persones als carrers

Rata a la gespa (pxhere.com)
Rata a la gespa (pxhere.com).

Les rates estan envaint espais concorreguts de Barcelona, com la plaça de Catalunya. Alguns usuaris han publicat vídeos d’aquest fet a les xarxes socials i han culpat a l’ajuntament liderat per Ada Colau.

Els experts ja havien previst que hi hauria una presència massiva de rosegadors, xinxes, mosquits tigre, mosques i vespes per les pluges registrades a la primavera i les elevades temperatures d’aquest estiu. Així ho havia confirmat l’Associació Catalana d’Empreses de Salut Ambiental de Catalunya (ADEPAP).

Al subterrani barceloní hi ha unes 259.000 rates, segons l’últim cens realitzat pel consistori el 2017. Els experts asseguren que aquesta sortida a la superfície es deu a les elevades temperatures i als canvis d’hàbits durant els confinaments de la pandèmia per la poca presència de persones als carrers.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha registrat un augment del 65% d’intervencions per aquests rosegadors entre gener i maig d’aquest 2022. La ASPB ha augmentat de 12 fins a 18 els punts de control de rates a la plaça de Catalunya de Barcelona després de les imatges publicades a les xarxes socials de la presència d’aquests animals, segons ha explicat la gerent de l’agència, Carme Borrell, a TV3.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari