El TSJC envia al Constitucional la llei que esquiva el 25% de castellà

El tribunal creu que la norma de la Generalitat de Catalunya topa tant amb la Constitució com amb l'Estatut

Escola

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demana oficialment al Tribunal Constitucional que sigui ell qui decideixi sobre la llei del Govern per esquivar la sentència del 25% de castellà a les aules.

La norma rebutja fixar cap mena de percentatge, estableix els criteris per elaborar els projectes lingüístics i blinda les direccions dels centres. Va tirar endavant amb els vots d’Esquerra, Junts, els comuns i el PSC al Parlament.

El TSJC ja va dir que no pot obligar el Departament d’Educació a incrementar la presència del castellà a les aules i ara passa la pilota a la teulada del Constitucional.

El TSJC creu que la llei del Govern topa tant amb la Constitució com amb l’Estatut. Defensa que les dues normatives introdueixen un model que “trenca” amb la paritat de les llengües oficials, que topa amb la interpretació que el mateix Constitucional va fer sobre la llengua en la sentència de l’Estatut i que s’afecten drets fonamentals.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari