La Fiscalia descarta que Cambray desobeís o prevariqués amb la sentència del 25%

Els fiscals Bañeres i Ariche destaquen que cap família ha denunciat una negativa a l'aplicació del percentatge de castellà en un centre concret

El conseller Cambray i el president Aragonès
El conseller Cambray i el president Aragonès

La Fiscalia Superior de Catalunya ha rebutjat que el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, cometés delictes de desobediència i prevaricació en la seva resposta a la sentència amb què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va obligar a garantir que un 25% de les classes de l’escola catalana s’impartien en llengua castellana.

El fiscal en cap, Francisco Bañeres, i el fiscal Pedro Ariche, han respost així, respectivament, a la denúncia presentada per Ciutadans, d’una banda, i a la denúncia d’Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana, i la querella de Vox.

Els fiscals descarten que el comportament de Cambray hagi pogut ser constitutiu d’un il·lícit penal, que hagi contravingut la sentència del TSJC, o que hagi impedit que els alumnes rebin una docència suficient per poder dominar el castellà. De fet, addueixen que cap família ha denunciat que s’hagi negat expressament l’aplicació de la sentència del 25% en un centre concret.

Pel que fa a la presumpta comissió del delicte de desobediència greu a l’autoritat per part del conseller, la Fiscalia conclou que correspon al TSJC, mitjançant els testimonis, aclarir si s’han desatès els seus requeriments. Sobre això, rebutja el plantejament de Cs, que deduïa aquesta desobediència de les instruccions comunicades pel Departament d’Educació als centres escolars.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari