Interior estén a 357 municipis l’alerta màxima per risc d’incendi

La Generalitat també situa 27 comarques en nivell 3 del Pla Alfa i tanca 11 massissos

Mapes del Departament d'Interior sobre el risc d'incendi

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha elevat a 357 els municipis en alerta màxima de risc d’incendi, el nivell 3 del Pla Alfa, 82 més que fins ara.

La Direcció General d’Agents Rurals també ha ampliat de 20 a 27 les comarques que situa en aquest nivell de risc extrem, ja que hi inclouen ara municipis de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Selva i l’Urgell.

A més, ha tancat dos massissos més, els del Montsant i Montmell-Marmellar, de manera que no es permet l’accés a un total d’onze aquest cap de setmana i, almenys, fins al dimarts.

Interior destaca que aquesta és l’activació més gran del pla davant el risc d’incendi forestal mai feta, considerant el nombre de municipis, de comarques i de massissos.

El departament que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena justifica les mesures adduint que la previsió meteorològica és un repunt de les temperatures màximes, sobretot a les comarques de Lleida, i un ambient generalment sec i poc humit.

Les mesures de prevenció d’incendis vigents en municipis en nivell 3 del Pla Alfa inclouen, entre altres, la suspensió d’activitats de lleure com acampades i rutes, la restricció de casals, colònies i campus esportius, la suspensió de l’activitat agrícola amb maquinària entre les 12 hores i les 18 hores -amb algunes excepcions-, i la suspensió d’obres a la xarxa interurbana que usin maquinària amb risc d’incendi.

(Visited 179 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari