Aragonès afegeix pressió sobre Borràs: “El reglament és el que tenim”

El president de la Generalitat manifesta que "no podem elegir quines parts del reglament s'apliquen"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la vigència de l’article 25.4 del reglament del Parlament de Catalunya en el cas judicial que afecta la presidenta de la cambra, Laura Borràs, durant una entrevista concedida aquest dimecres a Ràdio Estel.

Aquest article, que preveu la suspensió d’un membre de la cambra enviat a judici per un cas de corrupció, amenaça la continuïtat de Borràs, que ha estat processada pel cas de presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes.

Borràs, ara a un pas del judici, considera indigne d’una democràcia aquest article i vol modificar-lo, però els altres grups parlamentaris no s’hi mostren disposats. En aquest sentit, Aragonès ha manifestat en aquesta entrevista que “el reglament és el que tenim, i, si l’apliquem per a tot, no podem elegir quines parts del reglament s’apliquen i quines no”.

El president de la Generalitat, sobre la mateixa causa judicial, ha considerat que la decisió sobre la continuïtat de Borràs com a presidenta de la cambra catalana l’han de prendre ella i Junts “pel bé de les institucions”.

Aragonès, això si, també ha dit que si una figura d’ERC es trobés en la situació de Borràs, aquesta persona demanaria ser suspesa i, després d’una eventual absolució, tornaria a exercir el càrrec.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari