Sánchez es compromet a aprovar l’esborrany de la nova llei de secrets oficials aquest mes

El president del govern relliga la majoria de la investidura per tancar la legislatura

Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació
Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que el consell de ministres aprovarà abans de final de mes l’avantprojecte de la futura llei de secrets oficials, el qual ha situat “en la darrera fase d’elaboració”.

Sánchez s’ha compromès a enllestir en un màxim de dues setmanes aquest esborrany en resposta al portaveu del PNB, Aitor Esteban, i ha avançat que el nou text establirà un sistema “reglat i garantista” per a la classificació i desclassificació de secrets oficials, i una regulació dels accessos jurisdiccional i parlamentari.

Si l’avantprojecte prospera, a diferència de la reforma acordada fa dos anys pel PSOE i el PNB, la nova norma substituirà la llei vigent des del 1968.

Sánchez ha fet aquest anunci al ple del Congrés en el marc de la segona jornada del debat sobre l’estat de la nació, del qual ha sortit reforçat perquè ha aconseguit relligar la majoria que li va proporcionar la investidura.

El govern de coalició que comparteixen el PSOE i Unidas Podemos ha tirat endavant, amb el suport de les formacions d’esquerres i del PNB, la reforma del Consell General del Poder Judicial per desbloquejar la renovació de Tribunal Constitucional, sense haver-la pactat amb el PP, i també el decret anticrisi i la llei de memòria democràtica.

(Visited 152 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari