La nova Síndica, Giménez-Salinas, defensa la reforma de la sedició

Fixa com un dels eixos prioritaris del seu mandat la "desjudicialització" del conflicte entre Catalunya i l'Estat

Esther Giménez-Salinas

La jurista Esther Giménez-Salinas ha pres aquest dijous possessió del càrrec de síndica de greuges, en substitució de Rafael Ribó. La presa de possessió ha tingut lloc al Parlament, amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta de Parlament, Laura Borràs.

Giménez-Salinas ha aprofitat el seu discurs inaugural per carregar contra l’actual sistema de justícia penal, que ha titllat d’obsolet i antiquat. De fet, s’ha referit a la presó com un “reducte del passat”. En aquest sentit, ha apuntat que la societat necessita models penals menys repressors i ha afirmat que cal apostar per mesures penitenciàries com els tractaments en llibertat, els centres de dia i el control telemàtic del condemnat.

També ha apostat per la reforma del delicte de sedició com una manera de “desjudicialitzar el conflicte” entre Catalunya i Espanya. Giménez-Salinas ha afegit que sovint quan fa aquesta petició li retreuen que peca d’ingènua i ha rebatut que no ho és i que simplement creu en el diàleg i en el pacte.

Giménez-Salinas és la primera dona que ocupa aquest càrrec, i durant el seu discurs inaugural ha celebrat aquest fet. En aquest sentit, s’ha compromès a intentar transmetre una mirada més femenina de les institucions.

“El motiu més important pel qual he acceptat aquest encàrrec és que vull acabar la meva carrera professional allà on la vaig començar: en la tasca social d’ajudar als més vulnerables”, ha dit Giménez-Salinas, que ha explicat que la seva primera feina va ser com a tutora delegada del Tribunal Tutelar Juvenil de Barcelona i que poc després va treballar com a psicòloga en un reformatori per a nenes al barri del Bon Pastor.

Un altre motiu per acceptar el càrrec que ha mencionat Salinas ha estat que la llei del Síndic de Greuges li permet col·laborar amb el Defensor del Poble, que ocupa actualment l’expolític socialista Ángel Gabilondo, present en l’acte, amb qui Salinas ha manifestat “il·lusió” per treballar.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari