La Mesa allarga un cop més la negociació de les llicències per edat

L’òrgan rector del Parlament prorroga el termini fins al 28 de julio per plantejar una nova proposta

El ple del Parlament de Catalunya
El ple del Parlament de Catalunya

La Mesa del Parlament de Catalunya ha decidit allargar aquest dimarts la negociació amb els funcionaris sobre les llicències d’edat, les quals havien permès fins al gener una modalitat de prejubilació que remunerava els treballadors de més de 60 anys amb 15 anys d’antiguitat a la cambra catalana.

L’acord de l’òrgan rector de la Mesa situa el 28 de juliol coma pròxima data límit l’endemà que s’exhaurís l’anterior termini sense que les parts assolissin un acord.

La Mesa preveu ara presentar una nova proposta després d’haver plantejat les excedències voluntàries incentivades i les reduccions de jornada com a alternatives per als majors de 60 anys, quan es va suprimir l’article relatiu a les llicències per edat dels estatuts del règim i govern interior.

Ambdues mesures, però, van ser retirades per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que va fer marxa enrere ja que aquestes alternatives s’havien d’aplicar a tots els empleats i ella volia aplicar-les només als que cobraven llicències.

Fonts parlamentàries citades per El Periódico apunten que ara la Mesa estudia que s’introdueixi en el reglament la possibilitat de ser prejubilat directament amb el càrrec corresponent a la Seguretat Social, i sense haver de treballar.

D’altra banda, els treballadors que perceben la paga de les llicències per edat, una trentena, no hi volen renunciar a canvi de les alternatives plantejades fins ara, i els seus casos s’abordaran aquest mes en la negociació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides