Pedro Sánchez, el PSC i com fer-se el ‘progre’

La cimera de l’OTAN a Madrid i la vinculació del govern espanyol de Pedro Sánchez amb l’increment armamentístic i militar, i algunes de les reticències dels socialistes a polítiques d’esquerres que intentava impulsar Unides Podem, han fet que el PSOE hagi perdut part de la seva imatge de progressisme. De fet, al PSOE consideren que part de la derrota a les eleccions andaluses es deu a aquest canvi de concepció entre l’electorat d’esquerres.

És per això que Sánchez ha engegat una campanya mediàtica i de missatge per remarcar el seu vessant més progressista i intentar recuperar la imatge d’aquell Pedro progre que va agafar les regnes d’un PSOE perdut. En això, el PSC ja ha deixat clar que l’ajudarà molt i que té en els catalans uns aliats.

El líder del PSC, Salvador Illa, segueix entestat a mantenir el seu “govern alternatiu”. Tot i que alguns membres del seu equip li desaconsellen que exploti més aquest pseudoorganisme que s’ha muntat per fer veure que ha dissenyat un govern a l’ombra, Illa manté que la idea s’ha d’intensificar. Molts dirigents socialistes, però, comencen a pensar que una idea dels anys 90 que li funcionava a Maragall potser ja no cala el 2022.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari