Vint municipis de l’Empordà en alerta màxima per “perill extrem d’incendi”

La Generalitat activa el nivell 3 del Pla Alfa i romanen tancats els parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i l’Albera

Mapa del Pla Alfa corresponent al 7 de juliol
Mapa del Pla Alfa corresponent al 7 de juliol

La Generalitat de Catalunya ha activat aquesta matinada el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim nivell d’alerta, en 20 municipis de les comarques del Baix Empordà i l’Alt Empordà per un “perill extrem d’incendi” que es preveu que duri fins al diumenge.

Els municipis empordanesos en aquesta situació, segons han detallat els Agents Rurals, són Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle, Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà.

Els Agents Rurals han anunciat també que incrementen la seva vigilància per assegurar el compliment de les restriccions, com la prohibició d’encendre fogueres, després que s’hagin suspès els treballs forestals i la caça. La seva previsió és que la tramuntana faci pujar la temperatura i rebaixi la humitat relativa.

D’altra banda, els accessos als parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i l’Albera romandran tancats.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari