Vint municipis de l’Empordà en alerta màxima per “perill extrem d’incendi”

La Generalitat activa el nivell 3 del Pla Alfa i romanen tancats els parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i l’Albera

Mapa del Pla Alfa corresponent al 7 de juliol
Mapa del Pla Alfa corresponent al 7 de juliol

La Generalitat de Catalunya ha activat aquesta matinada el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim nivell d’alerta, en 20 municipis de les comarques del Baix Empordà i l’Alt Empordà per un “perill extrem d’incendi” que es preveu que duri fins al diumenge.

Els municipis empordanesos en aquesta situació, segons han detallat els Agents Rurals, són Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle, Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà.

Els Agents Rurals han anunciat també que incrementen la seva vigilància per assegurar el compliment de les restriccions, com la prohibició d’encendre fogueres, després que s’hagin suspès els treballs forestals i la caça. La seva previsió és que la tramuntana faci pujar la temperatura i rebaixi la humitat relativa.

D’altra banda, els accessos als parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i l’Albera romandran tancats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.