Un jutjat de Barcelona investiga l’empresa que comercialitza Pegasus

La jutgessa admet a tràmit la querella presentada per l'advocat Andreu Van den Eynde

Andreu van den Eynde
Andreu van den Eynde

La titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona, Maria Antonia Coscollola, ha admès a tràmit la querella que ha presentat l’advocat Andreu Van den Eynde (foto) contra l’empresa israeliana NSO que comercialitza el programa informàtic espia Pegasus. Van den Eynde és l’advocat d’Oriol Junqueras, i també d’altres dirigents del procés independentista, i ha presentat la querella per la creació i posada a disposició de tercers de l’aplicació spyware.

La jutgessa ha iniciat les diligències prèvies i ha citat a declarar l’advocat de Junqueras pel pròxim 18 de juliol. Van den Eynde ha declarat que per primera vegada un jutjat decideix investigar els fets de manera eficaç, i que cal esclarir el paper de l’empresa NSO en l’espionatge fet amb el seu sistema, Pegasus, segons avança El Periódico.

En aquest context, la jutgessa diu que sobre la possible declaració presencal de la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, es resoldrà el que procedeixi després de la declaració de Van den Eynde. El fet que la Generalitat de Catalunya es presenti com a acusació particular també dependrà de l’opinió que acabi donant el fiscal.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Un jutjat de Barcelona investiga l’empresa que comercialitza Pegasus”

Feu un comentari