El PSOE força la renovació del TC amb una reforma legal

Si aconsegueixen que s'aprovi la seva proposició de llei, els socialistes donarien un pas enrere en la modificació que va impulsar l'executiu de Sánchez al març del 2021

Inauguració del Seminari 'Converses amb la Constitució Espanyola i la seva projecció a Europa' (Tribunal Constitucional)
Inauguració del Seminari 'Converses amb la Constitució Espanyola i la seva projecció a Europa' (Tribunal Constitucional).

El PSOE registrarà una proposició de llei al Congrés dels Diputats per facilitar la renovació del Tribunal Constitucional avui, divendres 24 de juny. La proposta serà una reforma legal perquè el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que segueix bloquejat per la falta d’acord entre el Govern de Pedro Sánchez i el PP, pugui designar als dos magistrats del TC que li correspon, encara que segueixi en funcions.

La proposició de llei del Grup Socialista reformaria l’article 570 bis de la Llei orgànica del Poder Judicial del 1985 per afegir un nou punt, segons ha informat ‘eldiario.es’. Aquest canvi permetrà que el CGPJ, que té el mandat caducat, pugui nomenar els candidats de les dues places al TC que li toca triar.

Si aconsegueixen que s’aprovi, els socialistes farien un pas enrere en la modificació que va impulsar l’executiu de Sánchez al març del 2021. En aquell moment volien forçar la renovació del CGPJ i PSOE i Unidas Podemos van aconseguir que el màxim òrgan del poder judicial tingués prohibit fer nomenaments de la cúpula judicial mentre estigués en funcions.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari