Terradellas vol tornar a declarar al cas Volhov després de deixar Junts

L’intermediari entre Puigdemont i emissaris russos, que va lamentar una manca de democràcia interna en el partit, flirteja amb ultranacionalistes

Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

L’exresponsable de relacions internacionals de Convergència Víctor Terradellas pretén tornar a declarar davant el jutge Joaquín Aguirre, instructor del cas Volhov, on s’investiga sobre la denominada trama russa del procés, revela El Periódico.

La petició de Terradellas, home-pont entre Carles Puigdemont i emissaris russos que van visitar la Generalitat l’octubre del 2017, s’ha produït després que, aquest mes de maig, l’excàrrec de Convergència abandonés Junts, denunciant que una manca de democràcia interna en les primàries per triar el candidat a l’alcaldia de Reus.

Terradellas, que va negar que Puigdemont li encarregués cercar a Rússia suports al procés quan va declarar fa un mes en seu judicial, té la intenció de precisar diverses qüestions, segons afegeix la mateixa informació citant fonts judicials.

En la seva declaració davant el jutge Aguirre, Terradellas va admetre que Puigdemont es va reunir dos cops amb suposats emissaris del govern rus, com l’exdiplomàtic Nikolai Sadovnikov, i que es va oferir ajuda econòmica i militar a una Catalunya independent.

Flirteig amb ultres
Segons publica Nació Digital, Terradellas és una de les figures de l’independentisme desencantat amb els grans partits que, el passat 29 de maig, es va reunir a Sant Cugat del Vallès amb grups ultranacionalistes com Aliança Catalana i el Front Nacional de Catalunya per explorar la creació d’un nou espai polític.

Aquesta informació situa en aquesta trobada Santiago Espot (Catalunya Acció), els exdirigents de l’ANC Jaume Marfany i Àngels Folch, l’exregidor de la CUP Joan Manuel Ximenis, el dirigent del FNC Jordi Casacuberta, el cap de llista del FNC i president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, i Jordi Roset, soci del diputat de Junts Joan Canadell a Petrolis Independents.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.