Carmen Calvo lloa ERC comparant-la amb el PP

L’exvicepresidenta valora que els republicans hagin arribat a la presidència de la Generalitat perquè “és un partit d’esquerres”

Carmen Calvo
Carmen Calvo

L’exvicepresidenta del govern d’Espanya Carmen Calvo ha defensat que ERC ha facilitat “l’estabilitat de governar Espanya i Catalunya” en “temps molt difícils”, i que, en canvi, “no hi ha estat la dreta”. “On no ha estat el PP, hi ha estat ERC. Això és un canvi enorme”, ha reblat en declaracions al programa Cafè d’Idees (La 2).

Calvo ha assegurat que fa un any defensava, en funció de l’acord de govern que assolissin les forces del Parlament de Catalunya, que estaria “bé” que ERC assolís la presidència de la Generalitat, perquè ERC “és un partit d’esquerres”, i ha destacat la implicació del partit que lidera Oriol Junqueras en “decisions importants de la política espanyola”.

En la mateixa entrevista, l’exvicepresidenta i diputada del PSOE al Congrés ha carregat contra el líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo, perquè ha dit que s’estava aplicant un “apartheid lingüístic” a Catalunya. Calvo, després de recordar que Feijóo parla gallec, ha advocat per deixar “en pau” les llengües i ha afirmat que “les sentències es compleixen”.

Pel que fa al diàleg entre els govern d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya, ha dit que li consta que “estan trobant forats en l’agenda” perquè es trobin els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.