Suport independentista a la xarxa a l’aposta russa de Puigdemont

Membres del Consell per la República, CDRs o un regidor de la CUP de Sant Sadurní acceptarien l’ajuda del Kremlin per separar-se d’Espanya

Santiago Espot, Alfons Godall i Jordi Pujol (CUP), partidaris d'acceptar l'ajut de Rússia per aconseguir la independència de Catalunya

L’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont va jugar fort la carta del suport de Rússia a la independència de Catalunya. Es va reunir amb emissaris russos a la Casa dels Canonges, connectada amb el Palau de la Generalitat, dies abans de proclamar la independència, va fer cas de la seva petició de potenciar les criptomonedes a Catalunya, va enviar el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, a Moscou a cercar suports i va aconseguir un tracte de favor a la premsa russa durant anys. Aquesta aposta s’ha girat en contra seva després que el president rus, Vladimir Putin, ordenés el seu exèrcit que envaís i bombardegés Ucraïna. Els mitjans de comunicació públics de la Generalitat han obviat, des d’aleshores, tota al·lusió a la trama russa de Puigdemont i també ho han fet els de l’òrbita independentista. Un bon grapat d’independentistes, però, abonen l’acostament a Rússia que defensa l’ex-president fugit a Bèlgica.

El 5 d’abril, Carles Rius, un usuari de Twitter que es defineix com a català i culer i que compta amb una estelada al seu perfil en aquesta xarxa, hi va pujar un missatge on feia aquesta pregunta als seus 13.200 seguidors: “Si Rússia s’oferís a ajudar-nos a aconseguir la independència d’Espanya, acceptaríeu la seva ajuda?”. Feia un mes i mig que l’exèrcit rus havia envaït Ucraïna. Aquesta pregunta va rebre 805 ‘m’agrada’, 211 retuits i 906 respostes. Molts dels que van replicar la van considerar un disbarat, però molts d’altres van respondre afirmativament.

Entre els que estan d’acord amb el suport rus a la independència de Catalunya malgrat la invasió d’Ucraïna hi ha usuaris que es presenten com a membres del Consell per la República, CDRs o, fins i tot, un regidor de la CUP de Sant Sadurní d’Anoia: Jordi Pujol. “Si algú respon que no és que no és independentista”, va contestar. Pol Molina, un altre usuari de Twitter, li va dir “Jordi tiu que ets de la CUP” i el regidor li va respondre “ja, però no sóc gaire ortodox”. La seva manca d’ortodòxia el va dur, el 18 d’abril, ha escriure una piulada en què demanava als “quillos” que no anessin a molestar a la Catalunya interior i que es quedessin al centre comercial SPLAU de Cornellà. Aquesta piulada la va esborrar. La del suport a l’ajut rus per la independència de Catalunya encara es pot llegir.

Molts dels usuaris que acceptarien l’ajut del Kremlin per aconseguir la independència de Catalunya no ho fan des de perfils anònims sinó que no amaguen els seus noms i cognoms. L’ex-vicepresident del Barça Alfons Godall va respondre l’enquesta de Rius dient que “qualsevol via seria bona per assolir aquest objectiu”. Antonio Martiàñez escriu que “jo acceptaria l’ajuda del dimoni”. Jordi Borràs (no el fotògraf) diu que “em posaria al costat de qui sigui per la independència. Un cop aconseguida ja en parlarem”. Jep Turmo, del Consell per la República pregunta que on ha de firmar. Xavier Martí, que també és membre d’aquest Consell, contesta: “Sí. Ara els ‘bons’ recolzen la dependència absoluta de l’estat colonitzador. Jo ho tinc clar”. Anna Ferran Alemany escriu: “Són igual que els espanyols però menys ignorants. Hi sortiríem guanyant”. Ramon Canals i Miret creu que “per la independència, el que sigui. Tot i la presa de pèl que ens va fer Rússia amb les armes de la guerra civil”. Jordi Bertran i Viny, Carme Domènech, Christian Guarro, Xavi Portalés, Marc Verdalet, Genís Ferran, Josep M. Recasens o Jonàs Antich són altres dels que no s’avergonyeixen de dir públicament que els està bé que Rússia s’arrengleri amb l’independentisme català.

Santiago Espot, president de Catalunya Acció, no és seguidor de Carles Rius però quatre dies que proposés la seva enquesta va afirmar, en una tertúlia a 8TV, que “per fer la independència de Catalunya, jo m’alio amb Rússia i Putin si cal”. El portal CDR antifeixista té fixat, des del 21 de febrer, tres dies abans de la invasió russa, aquest missatge a la capçalera del seu perfil de Twitter: “Fa anys que ho dic, l’única esperança per descolonitzar Catalunya i aturar el #GenocidiCatalà és una aliança estratègica amb Rússia. Si tinguéssim un govern seriós ja estaríem establint posicions clares de suport a Moscou per alliberar i desnyorditzar Catalunya”. Aquest portal té 210 seguidors, entre ells Josep Maria Virgili, membre del grup Koiné, Josep Maria Mas, portaveu de Primàries Catalunya, Salvador Ribot, de l’Assemblea per la República, i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Balaguer.

Carles Puigdemont no està sol en la seva recerca de suport i reconeixement al Kremlin.

(Visited 502 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari