Eloi Badia, citat per declarar com a imputat per la presumpta cessió il·legal d’un local

Una comunitat de veïns denuncia que el regidor va cometre prevaricació i malversació

Eloi Badia
Eloi Badia

El Jutjat d’Instrucció número 27 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, i quatre càrrecs municipals més per la cessió suposadament il·legal d’un local del carrer de Nil Fabra, del districte de Gràcia, a una associació juvenil acusada pels veïns de pertorbar la convivència, segons la interlocutòria que revela El País.

Una comunitat de veïns del carrer del Torrent de l’Olla acusa Badia, que també és regidor del districte de Gràcia, i al gerent, el cap dels serveis jurídics, el director de Serveis a les Persones i la gerent de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació del districte, de cedir a dit de manera irregular un local ocupat, una antiga comissaria on es va instal·lar l’anomenat Casal Popular Tres Lliris.

La querella atribueix a Badia, en concret, la comissió dels delictes de prevaricació i malversació de fons públics, ja que assenyala que no consta el pagament del lloguer anual del local, de 550 euros, per part de l’entitat, i que la cessió d’aquest espai s’hauria d’haver realitzat mitjançant una subhasta o un concurs públics.

Els veïns del Torrent de l’Olla també retreuen a l’Ajuntament una inacció contra l’incivisme dels ocupants del local, als quals atribueixen sorolls, festes i botellots des del 2017 que, segons asseguren, no es van aturar ni durant el confinament del 2020.

L’Ajuntament, per la seva part, defensa que la cessió d’ús del local és un procediment habitual que, en aquest cas, responia a una demanda de gestió autònoma de l’espai per part de les entitats del barri, i assegura que ha vetllat per la convivència.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari