La Fiscalia del Suprem arxiva les denúncies contra Rufián per revelació de secrets

Conclou que correspon a la Mesa del Congrés analitzar si les declaracions del portaveu d'ERC van constituir una infracció administrativa

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha arxivat les diligències penals contra el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, obertes arran de les denúncies de revelació de secrets presentades per la plataforma ultradretana Manos Limpias i el partit Ciutadans.

Una setmana després que el fiscal José Javier Huete designés com a fiscal instructor Antonio Pablo Rives, aquest darrer ha conclòs que les declaracions de Rufián a TV3 sobre la compareixença de l’aleshores directora del CNI, Paz Esteban, a la comissió de secrets oficials del Congrés, no van ser constitutives de delicte. En canvi, ha apuntat que podrien constituir una infracció administrativa i que, en aquest cas, les hauria d’analitzar i sancionar la Mesa del Congrés.

Rufián va manifestar que “les escoltes, així com les infeccions amb Pegasus a Pedro Sánchez i Margarita Robles, tenien dos possibles noms, una nació estrangera o elements descontrolats de la seguretat de l’Estat”, i que Esteban havia reconegut que “només una part dels dirigents independentistes espiats ho van ser pels serveis d’intel·ligència” i “sempre sota autorització judicial”.

Ciutadans va acusar el diputat d’infringir el Codi Penal i la llei de secrets oficials del 1968, i Manos Limpias va atribuir-li un possible perjudici a les institucions de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.