Rússia compleix la seva amenaça i expulsa 27 diplomàtics espanyols

Es tracta del mateix nombre de membres del Kremlin que la Moncloa va expulsar d'Espanya el mes passat

Vladímir Putin, president de Rusia
Vladímir Putin, president de Rusia.

Rússia ha expulsat 27 diplomàtics i personal de l’ambaixada espanyola a Moscou i del consolat a Sant Petersburg. El Kremlin respon així a la mateixa mesura que havia pres el govern espanyol el 5 d’abril, quan va anunciar l’expulsió dels 27 diplomàtics i personal rus que hi havia a Espanya, deixant només l’ambaixador.

Així se li ha traslladat des del Ministeri d’Afers Exteriors rus a l’ambaixador espanyol a Moscou, Marcos Gómez Martínez, a qui ha citat aquest dimecres. Els diplomàtics espanyols han estat declarats persones no grates i hauran d’abandonar Rússia en un termini de set dies.

El comunicat del departament rus explica els arguments que han exposat a Gómez Martínez: “Se li ha manifestat una protesta enèrgica en relació amb l’anunci provocatiu fet per Madrid de declarar persones no grates 27 empleats de les representacions russes a Espanya”. Afegeix que “aquest pas poc amistós es reflectirà negativament en les relacions russo-espanyoles”.

La convocatòria arriba l’endemà que Rússia hagi decidit expulsar dos diplomàtics finlandesos, en resposta a l’expulsió de dos membres de l’ambaixada soviètica per part de Finlàndia. I el mateix dia que el Kremlin ha anunciat l’expulsió dels 24 diplomàtics italians i dels 34 diplomàtics francesos, després que Roma fes fora els 30 russos que hi havia a Itàlia i que París fes el mateix amb els 41 russos que hi havia a França.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari