Com ha tractat TV3 la informació de Puigdemont reunit amb emissaris russos hores abans de proclamar la independència?

Dedicant-li menys de dos minuts en un TN vespre tres dies després que es fés pública la notícia. Ni una paraula a cap dels seus programes informatius i magazines des de que un consorci de diaris internacional del que en forma part El Periódico va publicar, el 9 de maig, que l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir amb un emissari rus hores abans de proclamar la independència de Catalunya. Ni al Tot es mou, ni al FAQs, ni al Més324 van considerar que el tema era prou interessant com per tractar-lo. Al TN vespre del 12 de maig, Toni Cruanyes, quan portaven més de 13 minuts d’informatiu va donar pas a unes declaracions en que Víctor Terradellas, l’ex-cap de Relacions Internacionals de CDC que va dur els emissaris russos al Palau de la Generalitat, havia fet el matí a RAC1 parlan d’aquesta qüestió. A més, Cruanyes es va equivocar i va dir que les reunions havien estat el 2014 quan van ser poques hores abans que Puigdemont proclamés la independencia de Catalunya. Aquesta informació va ser emesa després d’una notícia sobre una sentència judicial sobre l’ús de simbologia feixista a les manifestacions, que l’editor del TN vespre va considerar més important.

La televisió que dirigeix Sigfrid Gras no ha canviat gens la seva línia informativa des de que Vicent Sanchis va ser substituït. Allò que no agrada al món independentista no surt per TV3. I a qui li molesti que es queixi a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

El Periódico, simultàniament amb Il Fatto Quotidiano, IrpiMedia, Bellingcat i l’OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), va explicar que un dels emissaris russos, Nikolai Sadovnikov, va oferir Puigdemont suport econòmic i militar del Kremlin a la independència de Catalunya. Sadovnikov, a canvi, que la Catalunya independent es convertís en una mena de paradís fiscal per les criptomonedes.

Terradellas havia declarat, dimecres, davant el jutge que Puigdemont no va donar credibilitat a les propostes de Sadovnikov. TV3 no només no li va donar credibilitat sinó que va considerar que no valia la pena parlar-ne gaire i menys citar els mitjans de comunicació que havien ofert l’exclussiva. Aquests dies ha parlat molt, això sí, de la ciutat de la qual Puigdemont en va ser alcalde, Girona. A la festa Girona, Temps de Flors, hi ha anat molt gent. Puigdemont, no; que era a Waterloo per haver proclamat la independència després de reunir-se amb un rus del qual ni ell ni TV3 en volen saber res ara.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.