Vicent Sanchis deixa la direcció de TV3 rabiós i ignorat pels treballadors

Es va acomiadar enviant un correu electrònic a la plantilla de la televisió pública mentre la redacció de Catalunya Ràdio va organitzar un comiat càlid a Saül Gordillo

Vicent Sanchis abandona una de les darreres sessions de la Comissió de Control parlamentari de la CCMA

Vicent Sanchis ha encaixat malament la seva destitució com a director de TV3 per part de la nova direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En les primeres entrevistes que ha concedit després de deixar el despatx de Sant Joan Despí, s’ha mostrat malhumorat i rabiós per aquesta decisió. Confiava mantenir-se al front de TV3 fins que es nomenés el seu substitut definitiu. Aquest nomenament arribarà després que se celebri un concurs que es va posar en marxa el mateix dia del cessament de Sanchis, el passat 27 d’abril. El consell de govern de la CCMA ha decidit que mentre no es cobreixi el càrrec de director de TV3 de forma definitiva, Sigfrid Gras, que ha estat adjunt a la direcció els darrers anys, ocupi el lloc que ha quedat vacant.

Aquest diumenge 1 de maig, en una entrevista al diari ARA, Sanchis parlava així del seu cessament: “Hi ha una gent que té unes ganes de revenja que no entenc (…). Haurien de ser més generosos, seguir la llei que hem aprovat i estar més tranquils. I si ara tocava seguir tres mesos més amb les direccions que hi havia de TV3 i Catalunya Ràdio, doncs fer-ho Però, vaja, és anecdòtic”. I quan el periodista que li va fer l’entrevista, Àlex Gutiérrez, li demana a qui es refereix quan parla de ‘revenja’, Sanchis contesta: “Ho han de dir ells. Jo només ho constato (…). Si hi ha set membres al nou consell de govern, com a mínim una majoria de cinc estan d’acord en aquest acte de revenja absurd, infantiloide i trist”.

Tres dies abans, s’havia expressat de forma semblat al programa El món a RAC1, entrevistat per Jordi Basté. “Les formes no han estat les que haurien pogut ser. No et pots inventar a mig camí les regles. El més normal és esperar que passi el concurs”, va afirmar en aquesta conversa.

La reacció de les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio davant la marxa dels seus directors ha estat diametralment oposada. Sanchis se’n va anar sense acomiadar-se a la redacció de la televisió pública. Va enviar un correu electrònic als treballadors de la casa: “Com que cinc anys són un període llarg, per prudència aquest text ha de ser necessàriament curt. Només us vull agrair el vostre treball, el vostre esforç i la vostra companyia tot aquest temps. M’he sentit millor que a casa. Amb una gent audaç, professional i magnífica. Sense excepcions. Hem passat moments molt durs i difícils. Els heu fet amables i fàcils. Fins i tot en els pitjors tràngols. Sou lo millor i avui ho dic de tot cor, perquè el cor està per a les ocasions. Si som líders ha estat perquè vosaltres sou els líders. I si hem fet una gran televisió pública, és perquè sou grans. Ens retrobarem en altres espais i trinxeres. Molta sort. L’encert, el poseu sempre vosaltres! Afectuosament. Qualsevol cosa, xiuleu!”. La fredor de la resposta dels redactors indueix a pensar que xiularan poc.

Contràriament, la redacció d’informatius de Catalunya Ràdio va organitzar un comiat càlid al seu director, Saül Gordillo. Gordillo ha manifestat a Twitter la seva satisfacció perquè el substitueixi el fins ara adjunt a la seva direcció, Jordi Borda. Sanchis no té perfil propi a Twitter. Potser se’l creï ara perquè se n’ha amenaçant: “Fins ara em disparaven i jo disparava poquet i en genèric… Però ara si algú em dispara miraré de disparar-li també i de passar-nos-ho bé tots junts”. L’ex-director de TV3 té una manera curiosa de passar-s’ho bé.

(Visited 821 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari