El 47% dels motoristes consideren perillós circular per Barcelona

Un estudi del RACC diu que els pitjors llocs considerats són la rotonda de la plaça d'Espanya, les Rondes i el carrer d'Aragó

El RACC ha presentat l’informe “Estudi RACC de l’ús de la motocicleta a Barcelona“, un treball que analitza els hàbits i comportaments de les persones que es desplacen en motocicleta i ciclomotor per la ciutat, i també avalua el seu perfil i la seva percepció de l’entorn. Segons diu el RACC, el 47% dels motoristes consideren perillós circular en moto per Barcelona. Una altra dada destacada assegura que el 53% dels motoristes creuen que els girs en encreuaments amb carrils bici de doble sentit són insegurs, però no només per les motos, sinó que també pensen que ho són per les bicicletes i vehicle de mobilitat personal (VMP).

Segons el RACC, a Barcelona, respecte d’altres ciutats del món, la presència de la moto és molt elevada. L’any 2020, a la ciutat hi havia censades 271.090 motocicletes i ciclomotors, que representaven un 33% del parc de vehicles, un percentatge superior als equivalents català (20%) i espanyol (15,4%). De fet, el nombre de motos al cens municipal ha augmentat un 6,7% en l’última dècada; és l’únic mode de transport que ha crescut, a més de les furgonetes.

Si comparem Barcelona amb ciutats europees del seu entorn, segons el RACC, és la metròpoli amb major ràtio de motos per habitant, amb 0,17, per davant de Roma (0,13), Milà (0,13), València (0,12) o Madrid (0,08). En el rànquing de motos per km² de superfície, Barcelona també és la ciutat líder destacada, amb 2.660 motos/km². L’informe del RACC també diu que la majoria de motoristes (el 74%) fan desplaçaments interns amb origen i destí a la mateixa ciutat, mentre que un de cada quatre prové de municipis de l’àrea metropolitana.

Els motoristes que ha participat de l’estudi del RACC consideren que els llocs de Barcelona més perillosos per circular són la rotonda de la plaça d’Espanya, seguida de les Rondes i del carrer d’Aragó. L’informe també recull les consideracions que fan els motoristes dels comportaments que ells mateixos consideren que ces fan incorrectament pels usuaris de les motos. En aquest sentit, els comportaments de risc observats més habituals entre els motoristes són no cedir el pas a vianants, circular entre carrils o fent zig-zag, i fer servir el carril bus.

L’estudi també afirma que tot i que només realitzen el 6% del total de desplaçaments, els motoristes estan implicats en el 36% dels accidents, i representen més de la meitat (51,4%) de les víctimes mortals en sinistres viaris a Barcelona. Una dada destacada del treball que ha fet el RACC diu que el fet de treure carrils de la circulació pel vehicle privat és la mesura de l’Ajuntament pitjor valorada pels motoristes: un 59% hi està en contra.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari