Espanya expulsa 25 diplomàtics de Rússia que considera una amenaça

La decisió arriba després de la massacre a Butxa, per la qual Ucraïna acusa Rússia de crims de guerra

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel Albares

El govern espanyol ha acordat expulsar 25 diplomàtics russos i personal de l’ambaixada en considerar-los “una amenaça per a la seguretat del país”, així com a “mostra de rebuig per l’actuació de les tropes russes a Ucraïna”. També ha indicat que les imatges de la massacre de Butxa “ens indignen” i exigeixen “una resposta contundent”.

Ho ha anunciat el ministre espanyol d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també ha explicat que no han expulsat també l’ambaixador perquè volen “donar una oportunitat al diàleg”.

Amb l’expulsió de diplomàtics russos, Espanya segueix, així, l’exemple de França, Alemanya, Itàlia, Lituània o Dinamarca. La mesura arriba després de la descoberta de cadàvers a altres ciutats al voltant de Butxa, on Ucraïna acusa les tropes de Rússia de crims de guerra.

Per la seva banda, Rússia ja ha respost a aquesta onada d’expulsions dels seus diplomàtics de països de la Unió Europea. La portaveu del Ministeri d’Exteriors rus, Maria Zajarova, ha dit que “Rússia donarà la resposta corresponent”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari