Meteocat alerta de nevades a Catalunya: Vallès Oriental, La Selva i set comarques més

Pot arribar fins més de 2 centímetres per sobre dels 500 metres d'altura

Carretera nevada a Catalunya (pxhere.com)
Carretera nevada a Catalunya (pxhere.com).

Segons el Meteocat, avui, diumenge 3 d’abril, a alguns punts de Catalunya pot nevar fins més de 2 centímetres per sobre dels 500 metres i durant el matí continuarà caient neu al voltant dels 200 metres, localment per sota. El grau de perill és moderat (alerta groga). Alguns tuiters ja han compartit vídeos de flocs de neu al Tibidabo.

Les comarques que poden ser afectades són Vallès Oriental, Selva, Garrotxa, Osona, Berguedà, Solsonès, Vallès Occidental, Moianès i Bages. En el compte de Twitter del Meteocat, ha compartit imatges de la nevada a Sitges a 200 metres.

Aquest matí, les temperatures han baixat més a la depressió central i a la meitat sud del litoral i el prelitoral. Les glaçades han estat extenses i puntualment moderades.

Baixen les temperatures el diumenge 3 d'abril (Meteocat)
Baixen les temperatures el diumenge 3 d’abril (Meteocat).

El Meteocat explica que pot nevar fins i tot amb una temperatura superior als 5 °C quan es produeix una precipitació, l’ambient és molt sec i el floc de neu se sublima, expulsant la seva pròpia calor i refredant-se. Per tant, no pot començar el procés de fusió (transició de sòlid a líquid) encara que la temperatura ambient sigui superior als 0 °C.

(Visited 314 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari