Manifestació contra la privatització de la sanitat a Barcelona: “No s’ha après res”

Marea Blanca i sindicats han demanat que es destini el 25% del pressupost a la xarxa d'atenció primària d'ambulatoris

Marea Blanca i sindicats a la manifestación contra la privatització de la sanitat a Barcelona (IAC)
Marea Blanca i sindicats a la manifestación contra la privatització de la sanitat a Barcelona (IAC).

Revertir la privatització de la sanitat a Catalunya i aconseguir condicions dignes de treball. Aquestes han estat les principals reivindicacions de la manifestació de pacients i professionals del sector de la salut a Barcelona avui, diumenge 3 d’abril.

La mobilització, organitzada per Marea Blanca i sindicats, s’ha dividit en dues columnes. A la primera s’han manifestat els usuaris i els moviments socials des de la plaça Universitat amb el lema “25% en atenció primària ja” i han demanat que es destini aquest percentatge del pressupost de salut a la xarxa d’ambulatoris.

La segona columna, formada per professionals de la sanitat, ha reclamat “treball digne per una bona qualitat assistencial” des de la Ronda de Sant Pere. Ambdues han confluït a la Plaça Catalunya, on s’ha llegit un manifest titulat ‘La salut no era això’.

Han denunciat la precarietat del sistema: llargues llistes d’espera i “un personal esgotat per les males condicions laborals”. També han denunciat que els recursos públics es destinen a serveis privatitzats de baixa qualitat. “Pensàvem que la pandèmia de la Covid-19 ensenyaria com s’havien de fer les coses per a millorar el sistema de salut, però hem comprovat que no s’ha après res”, ha sentenciat el portaveu de Marea Blanca, Enric Feliu.

(Visited 358 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari