Quin mitjà català va ser el primer en detectar la desaparició del ministre de Defensa rus?

EL TRIANGLE. De tant en quan l’encertem i oferim exclusives. En aquest cas, el mèrit és d’un dels nostres col·laboradors a la secció d’Opinió: el periodista Jaume Moreno. El 6 de març vam publicar al web el seu article “L’home que xiuxiuejava Putin”. En aquest article, Moreno explicava que Sergei Shoigú, ministre de Defensa rus des de fa 12 anys i home de plena confiança de Vladimir Putin, amb qui anava sovint de vacances, feia dies que no apareixia per enlloc.

“Shoigú sembla haver caigut en desgràcia. Els rumors sobre un cessament o una dimissió són insistents. Ja no xiuxiueja a un tirà que pot perdonar la corrupció, però no una derrota”, va escriure. Segons explica el periodista “Shoigú xiuxiuejava a la orella de Putín que ocupar Ucraïna seria senzill, que la gent d’aquesta república somiava amb ser alliberada del règim nascut de la revolta del Maidan que va acabar amb el govern presidit per Víktor Ianukòvitx, que els ucraïnesos esperaven amb els braços oberts als militars russos vinguts per lliurar-los del jou de grups neonazis que assolaven el país. Que ocupar Kiev o a Kharkiv seria el mateix que entrar al Donbass. Que el món callaria, com va fer durant les agressions a Geòrgia i a Crimea”. No ha estat així i Shoigú ha desaparegut.

Els rumors sobre quina és la causa de la seva desaparició van des d’un possible atac al cor als efectes d’un excés de feina sobre la seva salut. Per combatre la rumorologia, el Kremlin ha fer circular dos vídeos en els quals participa en reunions governamentals però mitjans independents russos dubten de la seva fiabilitat.

On està i què fa ara Sergei Shoigú? Potser EL TRIANGLE i Jaume Moreno tornen a tenir la primícia d’aquesta informació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.