Junts recula i congela l’acord per la immersió després de rebre crítiques

Urgeix a trobar una entesa "majoritària" després de rubricar i presentar un acord amb ERC, el PSC i els comuns

Els diputats de les formacions just abans de registrar l'acord

Hores després de presentar l’acord que havia de servir per “blindar” el català davant l’embat judicial contra la immersió lingüística, i davant les crítiques sorgides dins de la seva mateixa formació, Junts ha reculat i ha posat aquest vespre al congelador el pacte.

En un comunicat emès poc abans de les nou del vespre, la formació que lidera Carles Puigdemont ha demanat aconseguir un “consens majoritari” amb les entitats i les comunitats educatives.

Al llarg de les últimes hores havien proliferat crítiques rotundes de veus amb pes dins l’independentisme, que han generat remor interna a Junts. Han arribat de l’ANC, la Plataforma per la Llengua, de Demòcrates -integrada al grup de Junts- o de personalitats com Quim Torra o Lluís Llach. La CUP també se n’havia despenjat.

“La immersió lingüística és una eina de cohesió social i un tresor a preservar. Els qui l’ataquen no volen més castellà a l’escola, volen menys català a tot arreu. No fer res davant l’atac judicial no pot ser una opció. El consens que la va fer possible ha de fer possible preservar-la. L’objectiu hauria de ser regular el català a l’escola per impedir que el regulin aquells que el volen arraconar”, remarca el comunicat.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari